Wednesday, 20 April 2016

Pyssloteket välkomnar våren...... och det gör jag med! Även om det inte känns så vårligt för tillfället, helgen bjöd på grått ruskväder och tidigare i veckan så snöade det en förmiddag. Det föll stora flingor, det var en sådan här riktig julaftonssnö! Det hade varit underbart att haft den i julas, lite mindre kul i mitten av april! Tur att den inte låg kvar länge.
Pyssloteket har en vårlig tävling just nu och temat är just vår och man ska  inspireras av en moodboard.Det är nog egentligen inte så svårt att se vad jag blev inspirerad av! Jag tror jag föll för bilden av körsbärsblom (?) för att en släkting är i Japan just nu och jag är så ohyggligt avundsjuk på honom. Jag riktigt ser all körsbärsblom framför mig, jag känner till och med doften! Och så tänker jag på all fantastisk shopping;  alla pennor, alla akvarellfärger och allt scrap som går att hitta där! Jag gillar den japanska stilen. Jag har faktiskt lagt en beställning med honom, men jag hade väldigt gärna tagit lite på sakerna också! ;-) Det kan ju finnas något som jag inte vet att jag behöver!

Jag stämplade och embossade med vitt embossingpulver på baksidan av akvarellpapper (baksidan är slätare), sedan målade jag med distress ink refills. Jag stansade sedan ut ordet 'hello' från mitt målade motiv och fem gånger till från lite spillpapper. Limmade fast mitt motiv på kortbasen och byggde upp ordet 'hello' så att det står upp från bakgrunden. Jag gillar den här tekniken, texten smälter in i kortet så bra. Ordet 'spring' stämplade och embossade jag på en remsa vellum med några gamla, snygga bokstavsstämplar och till sist sydde jag fast vellumremsan på kortet.
Nu får våren gärna komma på riktigt!

MATERIAL:
STAMP:
Hero Art - S5262 Delicate Branches
Gamla bokstavsstämpar
DIE:
Lawn Fawn: Lawn Cuts - Scripty Hello
INK:
Embossing Stamp Pad - Tsukineko
Embossing powder: Panduro - White

Distress Ink Refills: tumbled glass, worn lipstick, pumice stone, frayed burlap
OTHER:
Anita's A6 Quality White Cards & Envelopes
Akvarellpappar från Dollarstore
Symaskin

3 comments:

  1. Oj oj oj såååå fantastiskt fint kort!! Kul att du ville haka på Pysslotkets tävling :)

    ReplyDelete
  2. Superhärligt kort! Kul att du är med! /Anna

    ReplyDelete
  3. Jösses vilket härligt kort! Nu blev jag galet sugen på att dra ner till Kungsan, titta på blomningen och äta glass.

    ReplyDelete

Write something! I'd love to hear from you!