Sunday, 13 January 2013

Nyårsscrapp 26 dec - 13 jan!

Åh, som jag hade längtat efter denna julledighet! I hela elva dagar var jag ledig. Jag behövde verkligen detta andrum. Jag har sovit och pysslat, sovit och pysslat, sovit och pysslat. Underbart!

Ännu bättre var att Svensk Scrapbooking anordnade denna Nyårscrapp och det var verkligen roliga utmaningar denna gång. Jag gillar att bli utmanad! Det är utvecklande att få tänka till och skapa inom ramar. Det är verkligen roligt! Tre stycken utmaningar hann jag med, för som sagt jag har behövt sova en del också. Men vad energi man får av att skapa! Jag känner mig redo för ett skrappigt 2013!4. Bildinspiration - LO/Kort-Alter/Mixed Media.
Inspireras av bilden nedan när du skapar ditt alster. Utmaningen är öppen för alla typer av bidrag.

 


Stjärnor, stjärnor och återigen stjärnor såg jag i den här bilden och min tanke var att skapa något utifrån att jag är stjärnan i mitt liv. För så är det ju faktiskt! I just mitt liv är just jag den viktigaste! Faktiskt! En mäktig känsla! Och kanske något som man måste påminna sig om ibland? ; )
Jag har stansat stjärnor ur en aluminiumburk, embossat dem och färgat in dem med alco inks. De aprikosa stjärnbandet överst är ett halsband jag köpte på H&M på rean. Tjejen och kråkorna är stämplade på en servett som jag sedan limmat på canvasen.


 
 
 
MATERIAL
STÄMPLAR:
Moth fab - Stampotique
Stjärna - troligen Granit
Kråkor - Heindesign
Mönster - Daisy Cocoa
ANNAT:
Distress Stains: Shabby Shutters, Peeled Paint, Dried Marigold, Spiced Marmelade, Mustard Seed
Canvas 20 x 20
Italiensk boksida
Washi tjep - Panduro
Gesso
Akrylfärg - orange, vit, gul
Mod podge
Stjärnstans - Sizzix
Aluminiumburk
Alco Ink (Meadow, Lettuce, Pearl)
Embossingfolder - Cuttlebug
Bling-stenar - Dollarstore
Canvas i A4
Servett
Halsband från H&M
Svart Posca
Svart StazOn 
6. 2013 - Alter.
Altra en kalender för år 2013, alternativt gör en almanacka/kalender för det kommande året. Tema färg och form väljer du fritt.  

Det här var den första utmaningen som jag tog mig an för jag visste precis vad jag skulle göra! En scrap-kalender! Jag är så himla disträ och har så svårt att hålla reda på datum och saker. Min tanke var en kalender där jag kan ringa in viktiga datum för att få en överblick och sedan göra små kort där jag kan fylla i detaljerna, regler o s v. Även födelsedagar och andra saker som jag ska skrappa till kommer jag att skriva in här. Det här kommer att bli perfekt! Jag har försökt med att ha detta i telefonkalendern tidigare men det har inte funkat. Och bäst av allt! Jag fick leka med min julklapp - min nya BIA!


 
 

MATERIAL
STÄMPLAR:  
S5101 Raindrop Background - Hero Arts 
S1834 Raindrops and Swirls - Hero Arts
Flourishes v:1 - Autumn Leaves
ANNAT:
Distress Ink Refill: Spun Sugar, Worn Lipstick, Milled Lavender, Pumice Stone
Dylusions Ink Spray: Postbox Red, Squeezed Orange
Owires 3/4 Red
Bokstäver: Santa's Workshop - QuicKutz
Writers block 'green at heart' - Basic Grey
Garn - Tiger
Papper - okänt, köpt på Panduro8. Mixed media – Snöigt värre - mixed media.
I den här utmaningen vill vi att du skapar något riktigt snöigt med mixed media teknik och vi vill även att du lägger till tyg på ditt alster, dock inte i form av band. Mixed media innebär att skapa något med flera olika medium. Ett medium kan vara, akrylfärg, akvarellfärg, mist, olika typer av lim, kritor, pennor, papper. Utaningen är öppen för alla typer av alster.

Jag har gjort en decemberkalender i år. Den var meningen både som en liten kom-i-håg nu i december och som en bok att ta fram nästa år för att se vad jag gjorde förra året. Jag har skrivit in lite recept, skrivit om jag gjort något speciellt, tvingat kompisar som varit hembjuda att rita i den, o s v. Den är inte riktigt klar än, dock! Den blev inte som jag hade tänkt mig då jag har tagit en bok, limmat ihop sidorna och gesso:at över dem (det här var innan jag hade fått min BIA!). Jag hade tänkt mig den prydlig men den blev lite mer som en art journal. Och det tog tid att få allt lim och gesso att torka så jag har hela tiden legat lite efter. Hur som helst så har det ju snöat ordentligt här flera dagar innan jul och det har varit fantastiskt vackert. Så en av sidorna som jag inte har fyllt i får bli en hyllning till snön och till julstämningen den bidrog till!


 
 

MATERIAL
STÄMPLAR:
LL471 Tiny Snowflakes - hero Arts
Randig rand, L-200404 - Heindesign
ANNAT:
Gesso
EP:Weisse Diamanten - Judi-Kin
Distress Stain: Stormy Weather (första lagret nedvattnat)
Mask: TCW325s Mini Swirly Garden
Velourtyg
Svart kartong
Glitterfilt från Panduro
Svart penna
Bling-stjärnor

No comments:

Post a Comment

Write something! I'd love to hear from you!